2012. december 31., hétfő

Bogi továbbra is nagy sárgaborsó-rajongó:-) Szerinte ez olyan borsó, aminek nincsen héja :-) így szívesen és könnyen megeszi.Sok fokhagymával és barna rizslisztes rántással (kókuszzsírral) szoktam készíteni.
Szereti rá a vöröshagyma-pörköltöt (k.zsír, hagyma, p.paprika, só, kömény).
Sajnos a spenót kiesett a kedvenc ételei közül :-(((( Pár kanállal még megeszik belőle, de aztán már csak a főtt tojás fehérjéje és a tészta vagy burgonyapüré érdekli.

Viszont örömömre nagyon megszerette a céklát! Éljen a vastartalmú cékla! Így heti rendszerességgel sütök (alufóliában, 240 fokon, 1,5 órán át) és citromos-cukros-sós-köményes lébe forgatom. Nagy tállal evett meg belőle ma a szójavirslis zöldborsópörkölthöz (hagyma, borsó, p.paprika, vegeta, majoranna, kömény, só) és a tegnapról maradt tésztához.

Nagyon szép karácsonyunk volt! Bogi boldogsága bearanyozta a mi ünnepi napjainkat is :-)
Képzeljétek egy gyönyörű szép zöld futóbringa (www.tanulobicikli.hu) boldog tulajdonosa lett, "Ezt szeretem!" felkiáltással és ugrándozva örömében!
Nagy ajándék a diavetítő is, amit szintén családi összefogással kaphatott sok-sok szép és kedves diafilmmel együtt! Boldogan diavetítőzünk azóta is, én nem tudom miért és hogyan, de ebben az esetben is a Bogyó és Babóca mese a kedvenc, valahogy nagyon a elért a kisgyerekek szívéig Bartos Erika!
Orvosi táskája, pénztárgépe is lett a kicsi lánynak, így még jobban megy a szerepjáték!
Sok-sok kedves rokon és barát ajándékozta meg Bogit, így be is osztottuk a 2-3 napra, hogy mikor mit kapjon meg. Könyveket, plüss állatokat, kirakókat és ruhácskákat is kapott, tényleg nagyon gazdag karácsonya volt. Reméljük kis kortársainak is sok-sok öröme volt az ajándékokban és van továbbra is a mindennapi játék során!

Nagyon szép, boldog és egészséggel, erővel megáldott új esztendőt kívánunk Mindenkinek!

2012. december 23., vasárnap

Böngészésre  ajánlom:
Megjelent a Nyitott Szemmel magazin decemberi számában (www.nyitottszemmel.hu) a "Megelőzhető-e a gyermekkori cukorbetegség ?" cikkem számos más érdekes és tartalmas írás mellett.

Férjem sokat dolgozott  a www.bibliacentrum.hu honlapon, amely már elérhető az interneten!
Körülbelül 1500 hanganyagot tartalmaz  bibliai- és életmód témában az oldal, neves előadóktól. Tematizálva, keresővel.

Gasztronómiai érdekesség nem történt kis családunkban, számos jól bevált és már ismertetett ételt készítettem Bogi segítségével:-)

Legyen szép a karácsonyotok és boldog az  új évetek!

2012. december 11., kedd

Tegnap a nagy sikerre való tekintettel ismét töltött paprikát készítettem, paradicsomos mártással.
A recept november 21-én került fel, amikor az első nagy sikert aratta:-) ez az egytálétel.
A mártást képzeljétek hozzá:-)

Régen írtam a blog főszereplőjéről, a 14-én két és fél éves Bogiról. Egyre több verset és éneket mondogat, énekelget, és mindent mond, egyre tisztábban és érthetőbben. Esténként elalvásnál mindig megkérdezget, hogy "Anyuci, mi újság?" Semmi különös?" hát majd megeszem:-)
Mostanában sokszor játszik boltosat, postásat, kicsit régebben inkább ő volt a fodrásznéni, ill. a doktor néni. Rengeteget mesélünk (szinte kívülről tudja az Anna, Peti, Gergő meséket, Bogyó és Babócás történeteket) szeret szánkózni ebben a kezdődő télben.
Öröm vele az élet és boldog vagyok, hogy a GYES-t választottam Boginak és magunknak a munkahelyem helyett (amit szintén szeretek, de azért annyira nem mint a kislányunkat:-). Istennek és a családunknak hála azért (sok hazait kapunk:-), hogy anyagilag is éppen kijövünk, noha a férjem sem keres sokat. Reméljük lesz Boginak testvérkéje a jövő évben és akkor még tovább maradhatunk együtt.
Természetesen Boglárka társaság igényére is van gondunk, kis barátaival Ritával és Marcival igyekszünk napi rendszerességgel együtt sétálni, néha egymást is meglátogatni. Néha-néha pedig zenebölcsibe is eljutunk.


2012. december 7., péntek

Vészesen nincs időm, segítség, én csinálok valamit rosszul? Még egy kis orrfolyás volt a héten, Apa nélkül voltunk 3 napot, délután keveset alszik Bogi, este mire végre fél10 felé elnyomja az álom, hát én is alszom.
Még a betervezett ablakmosással sem végeztem...
Na de panaszkodás helyett írom, hogy ez a hetünk a fokhagyma jegyében telt el:-)
Rizstejes spenót burgonyapürével (Édesanyám féle), bableves és palacsinta (almás, lekváros, szintén Anya féle) volt a hét elején, aztán kukoricatejes sárgarépafőzelék fokhagymásan és friss petrezselyemzölddel főtt házi tojással (2 db tojás fehérjéjét ette meg Bogi együltőhelyében...) aztán ma pedig sárgaborsófőzelék barna rizslisztes kókuszzsíros rántással és sok fokhagymával, rá vöröshagymából "pörkölt" (só, kömény, pirospaprika). A répafőzeléken kívül minden ízlett Boglárkának, aki ezen a héten egyébként rekordmennyiségű tofut is megevett (a boltban észreveszi a polcon és meg kell vennem:-))) jó, hogy mást nem vesz észre..) naturan, wokkozva majorannával, sóval. Hagymás sült puliszkát is szívesen evett.
Illetve készítettem füstölt tofus-répás(fokhagymával, vegetával, köménnyel párolva)-pirított szezámmagos krémet, na ezt kanállal ette és beletördelte a pirítóst:-)
Szívesen eszik mandarint, datolyát, aszalt szilvát, darált diót és naponta1-2 pohár kukoricatej is lecsúszik. Jobban szereti a házi szójatejnél. így kap, de szójatejet is készítünk.
Jó hétvégét kívánunk!