Két ígéretes receptet kaptam egy két gyermekes édesanyától, Tóth-Bakos Zsuzsától. Íme a levesek:
A mi karácsonyi levesünk: Gesztenyekrémleves
1 liter
vizet felteszek melegedni, közben
250 g.
natur gesztenyét, 100 g
(kukorica)tejport, 2 evk. (kb.20g) zabpehelylisztet, pici szegfűszeget és 1 tk.
steviát összekeverek.
Ha a víz felforrt, ráöntöm a gesztenyés keverékre, kicsit
forralom és kész!
Ha nem steviával édesítem, akkor kicsit várok, amíg
hidegszik, majd mézet keverek bele.
A gyerekek kedvéért szoktam növényi tejszínnel díszíteni,
főtt gesztenyét, pirított mandulát vagy amarántot tenni bele.
Nyári finomság: Nyers gyümölcsleves
40 g
kukorica keményítőt, 100 g
(kókusz)tejport, vaníliaport, egy kis szegfűszeget, citromhéjat és/vagy
fahéjpótlót összekeverek 1 l
vízzel. (Először csak nagyon kevés vizet öntök hozzá, hogy ne legyen csomós.)
Megfőzöm, mint a pudingot és várok amíg kicsit hidegszik. Ha citromhéjat nem
tettem bele itt még teszek bele egy kevés citromlét, ha nem túl édes
gyümölcsből készítem akkor mézet is, majd belekeverem a nyers, apróra szeletelt
gyümölcsöket.
Köszönöm Zsuzsa, én is kipróbálom mindkettőt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése