Pénteken sokféle ételt készítettem, Boglárka is sorra kóstolta őket:-)
Reggelire sült puliszkát ettünk. Kb. 1 l sós-vegetás vízben 2-3 dl kukoricadarát főztem, 1 fej hagymát kókuszzsíron pirítottam, és ebbe a serpenyőbe öntöttem a főtt puliszkát, összekevertem és 10-15 percet sütöttem. Finom lett:-)
Ebédre sárgaborsófőzelék volt, sok sárgarépával és fokhagymával. Elkészítése hagyományos, csak a lisztes rántást hagytam ki belőle, helyette Reni ötlete alapján kivettem egy merőkanál borsót, összeturmixoltam, és visszakevertem. Előtte még a főzőléből is levettem egy-két merőkanállal, mert soknak találtam, és mivel nem lett elég sűrű a főzelék, kukoricakeményítőt tettem a forró főzőlébe és ezt is visszakevertem, így tökéletes állagú lett.
Bogi nagyot evett belőle, frissen sütött házi kenyérrel.
Készítettem még egy lepénykenyeret is, élesztő nélkülit. 1,5-1,5 bögre teljes kiőrlésű ill. fehér liszt került bele, 1 csésze víz, 2 csapott tk só, kevés őrölt tökmag, 1 ek olaj. Fél óra pihentetés után közepes méretű tepsiben kinyújtottam, kb. fél cm vastagra és végül a sütés előtt "becsíkoztam", úgy, hogy kockákat kapjak. 200 fokon sütöttem kb. 45 percig.
Készült még egy gyors kukoricapástétom is. 1 konzerv kukoricát jól átmostam, 4-5 vékony gerezd fokhagymát felaprítottam, jó sok friss petrezselymet, kevés olivaolajat, és natur vegetát, pici sót és vizet tettem még a mixer alá és összezúztam.
Kölesfasírt: Végül kölest főztem (1 bögre, 3x-os vízben), sárgarépát (3-4 szál) és hagymát (kis fej) pároltam, egy marék tökmagot pirítottam és mindezt összekevertem, gombócokat gyúrtam belőle és kisütöttem kókuszzsírban. Az összetevők az alábbi fotón láthatóak, összesütés nélkül is nagyon finom!
Mi vegigkostoltunk mindent es finom volt. Ja, a puliszkarol lecsusztunk :( Azt majd kiprobalom itthon v. legkozelebbre megrendeljuk :)
VálaszTörlésKöszönjük Magdi nagynéni és Fecó nagybácsi:-)
VálaszTörlésMikorra készíthetjük a puliszkát? Rendelés felvéve, nagyon várjuk, hogy gyertek:-)!