A tésztája fehér rizslisztből (12 dkg) készült, egyébként hagyományos piskóta, azaz 12 dkg cukor, 3 egész tojás- e kettő 5 percig habverőzve, majd 3 ek víz, 3 ek olaj jött hozzá és végül a sütőporos liszt (1 tk), és az egészet jó habosra felvertem gépi habverővel. Kb.25 percig sült a 200 fokos sütőben. A krém pedig kb. fél kg eper, kb. 3 dl növényi tejszínhab (az epret kevés tejszínhabbal botmixereztem, majd a 2,5-3 dl habot keményre felvertem és hozzáadtam az epres öntethez, így kenhető lett. Kettévágtam a tortát, került bele egy réteg eperlekvár és egy réteg hab, majd a tetejére jó sok hab és az eper díszités. Könnyű és finom lett:-)
Eszter sógornőmmel a családi születésnapozáson: ide is elkészült az epertorta 2. :-) és egy étcsokipudingos (kukoricatejjel) cseresznyés torta
Tündéri :)!! Isten éltesse sokáig :)!!
VálaszTörlésKöszönjük szépen kedves María!
VálaszTörlés