2012. december 31., hétfő

Bogi továbbra is nagy sárgaborsó-rajongó:-) Szerinte ez olyan borsó, aminek nincsen héja :-) így szívesen és könnyen megeszi.Sok fokhagymával és barna rizslisztes rántással (kókuszzsírral) szoktam készíteni.
Szereti rá a vöröshagyma-pörköltöt (k.zsír, hagyma, p.paprika, só, kömény).
Sajnos a spenót kiesett a kedvenc ételei közül :-(((( Pár kanállal még megeszik belőle, de aztán már csak a főtt tojás fehérjéje és a tészta vagy burgonyapüré érdekli.

Viszont örömömre nagyon megszerette a céklát! Éljen a vastartalmú cékla! Így heti rendszerességgel sütök (alufóliában, 240 fokon, 1,5 órán át) és citromos-cukros-sós-köményes lébe forgatom. Nagy tállal evett meg belőle ma a szójavirslis zöldborsópörkölthöz (hagyma, borsó, p.paprika, vegeta, majoranna, kömény, só) és a tegnapról maradt tésztához.

Nagyon szép karácsonyunk volt! Bogi boldogsága bearanyozta a mi ünnepi napjainkat is :-)
Képzeljétek egy gyönyörű szép zöld futóbringa (www.tanulobicikli.hu) boldog tulajdonosa lett, "Ezt szeretem!" felkiáltással és ugrándozva örömében!
Nagy ajándék a diavetítő is, amit szintén családi összefogással kaphatott sok-sok szép és kedves diafilmmel együtt! Boldogan diavetítőzünk azóta is, én nem tudom miért és hogyan, de ebben az esetben is a Bogyó és Babóca mese a kedvenc, valahogy nagyon a elért a kisgyerekek szívéig Bartos Erika!
Orvosi táskája, pénztárgépe is lett a kicsi lánynak, így még jobban megy a szerepjáték!
Sok-sok kedves rokon és barát ajándékozta meg Bogit, így be is osztottuk a 2-3 napra, hogy mikor mit kapjon meg. Könyveket, plüss állatokat, kirakókat és ruhácskákat is kapott, tényleg nagyon gazdag karácsonya volt. Reméljük kis kortársainak is sok-sok öröme volt az ajándékokban és van továbbra is a mindennapi játék során!

Nagyon szép, boldog és egészséggel, erővel megáldott új esztendőt kívánunk Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése