2012. december 7., péntek

Vészesen nincs időm, segítség, én csinálok valamit rosszul? Még egy kis orrfolyás volt a héten, Apa nélkül voltunk 3 napot, délután keveset alszik Bogi, este mire végre fél10 felé elnyomja az álom, hát én is alszom.
Még a betervezett ablakmosással sem végeztem...
Na de panaszkodás helyett írom, hogy ez a hetünk a fokhagyma jegyében telt el:-)
Rizstejes spenót burgonyapürével (Édesanyám féle), bableves és palacsinta (almás, lekváros, szintén Anya féle) volt a hét elején, aztán kukoricatejes sárgarépafőzelék fokhagymásan és friss petrezselyemzölddel főtt házi tojással (2 db tojás fehérjéjét ette meg Bogi együltőhelyében...) aztán ma pedig sárgaborsófőzelék barna rizslisztes kókuszzsíros rántással és sok fokhagymával, rá vöröshagymából "pörkölt" (só, kömény, pirospaprika). A répafőzeléken kívül minden ízlett Boglárkának, aki ezen a héten egyébként rekordmennyiségű tofut is megevett (a boltban észreveszi a polcon és meg kell vennem:-))) jó, hogy mást nem vesz észre..) naturan, wokkozva majorannával, sóval. Hagymás sült puliszkát is szívesen evett.
Illetve készítettem füstölt tofus-répás(fokhagymával, vegetával, köménnyel párolva)-pirított szezámmagos krémet, na ezt kanállal ette és beletördelte a pirítóst:-)
Szívesen eszik mandarint, datolyát, aszalt szilvát, darált diót és naponta1-2 pohár kukoricatej is lecsúszik. Jobban szereti a házi szójatejnél. így kap, de szójatejet is készítünk.
Jó hétvégét kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése