2013. augusztus 28., szerda

Megérkeztünk Erdélyből, Székelyföldről, Zalán szülőhazájából. Bogi hihetetlenül jól viselte az oda-vissza 11-11 órás utat, igaz, mikrobuszt kaptunk kölcsön, és így út közben is engedtük mozogni néha.
Sok falusi élmény ért bennünket Kecsetben, Apósom falujában. Minden este "moziztunk", vagyis a legelőről hazatérő kecske és tehén csapaton ámultunk, ahogyan fegyelmezetten jönnek le a dombról az itatóhoz, majd mindegyik állat arra vette az irányt, amerre lakik:-) Meglepő volt a falubeliek közvetlensége, a gyerekek kedvessége, sok helyre behívtak, kínáltak, nem lehetett nemet mondani:-)))
Hazatérésünk után azonnal egy hasmenéses hét vette kezdetét, Boglárka kimaradt belőle, főleg én voltam az érintett:-), de Pocaklakó kislegénnyel átvészeltük, néhány nap reszelt alma+ keksszel telt, meg Normaflore-ral és faszénnel. Először azt gondoltam, hogy az utunk és hazatérésünk utáni tejfölös vendégváró ételek okozták, ez is biztos számított, de aztán mivel 6 napig tartott, gyanítom, hogy vírus is volt a dologban...

Azóta gőzerővel főzök:-)), úgy látom mindenki megelégedésére, ilyesmiket: barna rizses lecsó, főtt, kókuszzsírban megpirított burgonya borsópörkölttel, salátával (citromos fejessaláta), paradicsomleves rizzsel, káposztás tészta borsikafűvel, lencseleves mákos tésztával, ma reszelt tepsiben sütött burgonyával (3 db tojás is ment bele), és többször ettünk még főtt kukoricát, amíg lehet, de talán ma volt az utolsó alkalom, még épp finom volt, de érezni, hogy már a vége.
Sok gyümölcsöt eszünk, most Bogi kedvence a nektarin, nem tudja megunni:-)) sőt ma még a nem kedvenc sárgadinnyét is megkóstolta!
Reggelikre, vacsorákra áfonyalekváros, fekete ribizli lekváros, baracklekváros (minden házi) kenyér, vagy főtt kukorica pirítóssal fogy, minden esetben mandulát eszegetünk hozzá reggelente 4-6 szemet, de készítettem melegszendvicset is reszelt sárgarépából, újhagymából, kókuszzsírral, petrezselyemmel, kis mustárral, sok paradicsommal:-) nagyon csúszott!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése