2012. október 11., csütörtök

Képzeljétek Bogi nagyon szereti a verseket:-) Esténként Arany János: Családi kör-ét szavalom gyakran neki és kéri, hogy mondjam még, sőt már ő is mondja velem egyes részeit, vagy ha megállok, akkor a következő szót:-) Első gyermekes anyukaként ezek nekem csudadolgok....

Enni is jól eszik, a héten rakott kelbimbó volt vegán módra, tofutejföllel, de most füstölt tofu is került bele, így még ízletesebb lett.
Ismét főztem alma-birsalma mártást burgonyapürével, kaptunk a Szüleim kertjéből birsalmát. Továbbra is nagyon szeretjük!
Ma Bogival pizzát sütöttünk:-) ő is gyúrta, nyújtotta a tésztát, nagy élvezettel! Sajnos enni mérsékelten evett belőle, inkább Apa gluténmentes kukoricakása alapú pizzája fogyott ugyanazzal a feltéttel.
A tészta így készült: 50 dkg-50 dkg liszt, teljes őrlésű-sima, 5 dkg élesztőt fél liter barna cukros, 1 ek sós vízben felfutattam, majd a liszttel kevertem és még 1 dl olajat tettem hozzá.
A feltét: 1 kg mexikói zöldségkeverék majorannás-hagymás pörköltösen elkészítve, hozzá fél liter paradicsomsűrítmény, barna cukor, pizza fűszerkeverék (oreganó, bazsalikom főként), és belereszeltem kis lyukú reszelőn egy 2/3 kocka füstölt tofut és, hogy sűrűbb legyen még megszórtam barna rizsliszttel.
A tésztát 2 tepsire osztottam, a mártást 3-ra, kelt a sütőben egy kicsit és kb. 5-6 percet 240 fokon sült is, utána tettem rá a szószt. Aztán még 35-40 perig sült 240 fokon.
Zalánnak és nekem nagyon ízlett:-)

Holnap "lencsehurkát" készítek majd sült céklából készült salátával, legközelebb ezzel a recepttel jelentkezem.

2 megjegyzés:

  1. Aranyos lehet :)! Nagyon fogékonyak a kicsik. Az én nagyobbik Unokám (novemberben lesz 4 éves)is annyi mindent tudott már egész kis korától, hogy mi is csak csodálkoztunk, és nagyon büszkék voltunk Rá. Ő is szívesen verselt, énekelt velem a Skype-on keresztül is(mert Angliában élnek), de amióta angol oviba jár, kicsit visszafogottabb. Szerintem nagyon kifárasztja az, hogy egész délelőtt csak angol szavakat hall. A múltkor, mikor itt voltak, Ő tanítgatott engem angolul, és mikor nem jól mondtam valamit, édesen mondta, hogy nem úgy mama - és kijavított. - Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam :).

    VálaszTörlés
  2. Mikor a Hugom kicsi volt, elalvás előtt mindig Zelk Zoltán Három nyulak című versét kellett neki elmondani, vagy legalább a végét.
    Anya is nagyon sok verset, mondókát tanítgatott, mikor kicsik voltunk.
    A gyerekek tényleg szeretik, és legalább így a sok ismétléssel tanulnak, bővül a szókincsük.
    Jó, hogy így együtt tudtok már "dolgozni". :)

    VálaszTörlés