2012. október 31., szerda

Ma Zalán hirtelen jött kérésére elnapoltam a mára tervezett sárgaborsófőzeléket répásan (de pénteken ezt főzök) és "gombás milánóit" készítettem teljes kiőrlésű durumtésztával, Zalánnak puliszkával.
A gombát külön készítettem el hagymás alapon majorannával, tárkonnyal, sóval, pirospaprikával, ezt főleg Zalán ette (mi Bogival nem vagyunk gombát kedvelők) magunknak pedig Bogival paradicsomos-hagymás-fűszeres szószt készítettem és jó sok füstölt tofut reszeltem rá:-), ezt tettük a tésztára. Bogi meg sem kóstolta a gombát, én tettem egy keveset a szószba,  végül is finom volt.
A gomba nehezen emészthető, de a B-vitaminok miatt értékes, én néha-néha, évente 1-2x Zalán kérésére készítek gombás ételt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése