2012. május 15., kedd

Az eszenciális aminosavakban leggazdagabb gabonaféle a rizs. Boglárka kedvence a barna rizs, magában is szívesen eszi, sőt kifejezetten így szereti. Azért ma délben meggyőztem, hogy egyen hozzá a babpörköltből is:-)
Az ebédünk barna rizs volt babpörkölttel, amit sárgarépával készítettem, hagymás alapon, a következő fűszerekkel: majoránna, tárkony, vegeta, babérlevél, só. A hagymát most is kókuszzsíron pirítottam meg.

Reggelire ismét hagymás sült puliszkát ettünk (most retekkel), férjem kedvéért, számára néhány hete gluténmentesen főzök. Így mi is egyre több kölest, hajdinát és kukoricát eszünk, nem is beszélve a már amúgy is jól bevált barna rizsről:-)
Bogi ma nem ette a puliszkát, mandulás tésztát (tegnapi tészta maradéka üresen+őrölt mandula), kókuszzsíros teljes kiőrlésű kiflit evett és ivott egy kevés kukoricatejet is hozzá. Persze előtte szopizott.

Uzsonnára vaníliás pudingot készítettem. Alnatura pudingport kukoricatejjel. Úgy látom, hogy a jövőben itthon is "gyárthatok" pudingport, csupán kukoricakeményítő kell hozzá jó sok, és ízesítésnek vagy vaníliarúd, vagy karob, no meg barna cukor. Bogi is evett belőle, de a banán, amit kapott mellé jobban csúszott. Boglárka nem olyan édesszájú, mint az anyukája...

Vacsorára házi kenyérből készült pirítóst ettünk padlizsánkrémmel, ami ez esetben kivételesen bolti volt, uborka, retek került mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése