2012. június 25., hétfő

Ma reggel sült puliszkát (kukoricakása sósan, wokban sütve) ettünk babos zakuszkával, paprikával, Bogi is!
Sárgabarackot tízóraizott, 3 szemet és kivételesen vettem egy perecet  a közelünkben lévő pékségben, ebből evett egy keveset mellé, mert elfogyott a házi kenyerünk, amit persze pótoltam, már sül is a sütőben.
Ebédre finomfőzeléket készítettem, barna rizst ettünk mellé.
Így készült: egy fej vöröshagymát kókuszzsíron megpirítottam, vegetát, sót, köményt, majorannát tettem rá és a kb. fél kg zöldborsót (Békés megyéből kaptuk, friss termés), majd 3 szál sárgarépát is belekarikáztam és vagy 8-10 apró szem újburgonyát. Míg főtt, napraforgót pirítottam, kb. egy jó maréknyit olaj nélkül, serpenyőben, és napraforgótejfölt készítettem, így: a napraforgómaghoz fél citrom levét öntöttem hozzá, pici sót, olivaolajat, vizet és kukoricalisztet. Mindezt krémesre botmixereztem.
A főtt zöldségekhez kevertem a tejfölt, egy kis kukoricakeményítővel kikevertem még a zöldségléből egy keveset és ezt is hozzáöntöttem, így lett krémes, sűrű a főzelék állaga és nagyon finom:-) Végül friss petrezselymet tettem még hozzá apróra vágva.
Barna rizzsel teljes értékű ebéd lett.
Persze a reggeli és az ebéd utáni szopizás is meg volt, az még egyelőre elmaradhatatlan.


1 megjegyzés:

  1. O, egyszer megeszem Bogit. Ez a mosoly:) 2 perce itt olvadozunk :) (Feco szerint Magdis a mosolya, o ezert olvadozik :)

    VálaszTörlés