2012. május 23., szerda

Nagyon jó hírem van: végre magyar nyelven is elérhető a Kína-tanulmány!
Itt találtam meg a legolcsóbban eddig: http://www.rocky.hu/termek/218333/kina-tanulmany.php?gclid=CNbBlbOrlrACFcNN3wod0CCQ4w

Lassan egy éve, hogy behatóan tanulmányoztam, az Országos Vegetáriánus Találkozóra készítettem belőle előadást.
Röviden arról szól, hogy MINDEN civilizációs betegség MEGELŐZHETŐ, sőt sokszor gyógyítható teljes értékű növényi alapú étrenddel. Külön fejezet szól a rákról, a szív-és érrendszeri betegségekről, az elhízásról, a cukorbetegségről, a csontritkulásról, stb.
Hihetetlenül lenyűgöző olvasmány, csak ajánlani tudom minden család könyvespolcára és gyakori forgatásra.

Az elmúlt napokban gasztronómiai érdekesség nem történt itthon. Férjemnek tartjuk a gluténmentes étrendet már egy hónapja.
Így Bogi először életében hajdinát evett őrölt mandulával és fahéjas barna cukorral egyik reggel. Meglepő, hogy megette:-) Bár a hajdina nem is olyan rossz, mint emlékeimben élt...

Készítettem napraforgótejfölös borsófőzeléket kölesfasírttal (receptek mind fent vannak régebbről), most a fasírtot nagyon kevés olajjal és tepsiben sütöttem.
Bogi a borsóért rajong, a kölest még meg kell szerettetni vele.

Tegnap a havonkénti szokásos spenótos tésztánkat ettük.

Ma Édesanyám kényeztetett el bennünket hihetetlenül finom rakott étellel: kelkáposzta, gombapörkölt és rizs volt rétegezve tejföllel (állati eredetű). Jóízűen megettük:-)

3 megjegyzés:

  1. Ezt a rakott kelt majd én is kipróbálom, csak én zabtejszínnel.:)

    VálaszTörlés
  2. a hajdinát hogy csinálod? ha forró vízben kicsit állni hagyod és utána leöntöd róla a vizet-nem olyan rossz

    VálaszTörlés
  3. Van, hogy megpirítjuk, ha sok időnk van:-), 10-15 percig főzzük, majd mi is fedő alatt puhítjuk, így tényleg finom.

    VálaszTörlés