2012. május 13., vasárnap

Pénteken sokféle ételt készítettem, Boglárka is sorra kóstolta őket:-)
Reggelire sült puliszkát ettünk. Kb. 1 l sós-vegetás vízben 2-3 dl kukoricadarát főztem, 1 fej hagymát kókuszzsíron pirítottam, és ebbe a serpenyőbe öntöttem a főtt puliszkát, összekevertem és 10-15 percet sütöttem. Finom lett:-)

Ebédre sárgaborsófőzelék volt, sok sárgarépával és fokhagymával. Elkészítése hagyományos, csak a lisztes rántást hagytam ki belőle, helyette Reni ötlete alapján kivettem egy merőkanál borsót, összeturmixoltam, és visszakevertem. Előtte még a főzőléből is levettem egy-két merőkanállal, mert soknak találtam, és mivel nem lett elég sűrű a főzelék, kukoricakeményítőt tettem a forró főzőlébe és ezt is visszakevertem, így tökéletes állagú lett.
Bogi nagyot evett belőle, frissen sütött házi kenyérrel.

Készítettem még egy lepénykenyeret is, élesztő nélkülit. 1,5-1,5 bögre teljes kiőrlésű ill. fehér liszt került bele, 1 csésze víz, 2 csapott tk só, kevés őrölt tökmag, 1 ek olaj. Fél óra pihentetés után közepes méretű tepsiben kinyújtottam, kb. fél cm vastagra és végül a sütés előtt "becsíkoztam", úgy, hogy kockákat kapjak. 200 fokon sütöttem kb. 45 percig.

Készült még egy gyors kukoricapástétom is. 1 konzerv kukoricát jól átmostam, 4-5 vékony gerezd fokhagymát  felaprítottam, jó sok friss petrezselymet, kevés olivaolajat, és natur vegetát, pici sót és vizet tettem még a mixer alá és összezúztam.

Kölesfasírt: Végül kölest főztem (1 bögre, 3x-os vízben), sárgarépát (3-4 szál) és hagymát (kis fej) pároltam, egy marék tökmagot pirítottam és mindezt összekevertem, gombócokat gyúrtam belőle és kisütöttem kókuszzsírban. Az összetevők az alábbi fotón láthatóak, összesütés nélkül is nagyon finom!



2 megjegyzés:

  1. Mi vegigkostoltunk mindent es finom volt. Ja, a puliszkarol lecsusztunk :( Azt majd kiprobalom itthon v. legkozelebbre megrendeljuk :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük Magdi nagynéni és Fecó nagybácsi:-)
    Mikorra készíthetjük a puliszkát? Rendelés felvéve, nagyon várjuk, hogy gyertek:-)!

    VálaszTörlés