2012. március 15., csütörtök

Az ebédünk borsófőzelék fasírttal lesz hamarosan. Csak mára készült, így fél kg fagyasztott borsót főztem meg a következő módon: hagymát pirítottam kókuszzsíron, a borsót rádobtam, sóval, natur vegetával, köménymaggal ízesítettem. Míg főtt, elkészítettem a napraforgó tejfölt: egy marék napraforgót megpirítottam a teltebb íz kedvéért, a borsó főzőlevével, teljes őrlésű búzaliszttel, kb. negyed citrom levével, pirospaprikával, pici sóval összeturmixoltam. Szűrőn át belekevertem a főzelékbe. Míg összefőztem, tettem még hozzá friss petrezselymet is felaprítva. Bogi nagyon szereti a borsót, remélem jót fog enni belőle!
Szoktunk néhány szelet házi kenyeret is fogyasztani hozzá, ma friss kenyerek készülnek:-)

A fasírt nagyon  egyszerűen készült: egy doboz Vegabond magyaros fasírtport a megadott mennyiségű vízzel összekevertem, pirított hagymát tettem hozzá a borsófőzelékbe pirított hagymából, pici sót, pirospaprikát adtam még hozzá, állni hagytam egy kicsit, majd kókuszzsírban kisütöttem. (Kézzel lapos fasírtokat formázva.)
Lehet még hozzá zöldségeket főzni, villával törve, vagy turmixolás után hozzáadva. Most erre nem volt időm.

2 megjegyzés:

  1. Szia Orsi! Csak az jutott eszembe plusz ötletként a recepthez, hogy még gyorsabb a főzelékeket úgy sűríteni, hogy egy részét a főzőlével leturmoxolni, visszakeverni. A borsó esetében nagyon szép színe is lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Reni, jó ötlet! Örömmel vennék vegán recepteket Tőled, ha van időd:-)

      Törlés