2012. március 7., szerda

Kislányunk, Boglárka lassan két éves lesz. Az anyatej mellett egyre több kedvenc tápláléka van. Anyukatársaimmal együtt fő kérdésünk, hogy eleget és jót adunk-e a babáink pocakjának megtöltésére? A mi esetünkben az is színesíti a kérdést, hogy vegetáriánusok vagyunk. Gondoltam egyet, és igyekszem napról-napra leírogatni, hogy mit is eszik Bogika, hátha ötlet lehet másoknak is és engem is minél változatosabb ételek elkészítésére sarkall.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet a blog, és hiánypótló. :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia. Az én kisfiam is majdnem 2 éves, és még szopik. Emellett persze mindent eszik (nem vagyok vegánok, csak húst nem eszünk). De szeretném, ha arról is írnál, hogy milyen technikákkal vannak a leszoktatásra. A kislányomnál nagyon könnyen ment, de a fiamnál ez nem lesz így.
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erdna!

      Leszoktatásban a gyakorlatban még nem vagyok otthon, Bogival azt szeretném, hogy ő válassza el magát.
      Persze azt is megértem, ha olyan helyzet áll elő, hogy irányítani kell a folyamatot:-)
      Én lassan tenném, azt a szoptatást javasolnám először elhagyni, ami a legbőségesebb étkezés körül van. És hetekig csak ezt az egyet hagynám el, a többit megtartanám. Aztán egy másikat ugyanígy, végül maradna a reggeli-esti szopi, aztán ha lehet, ezt megbeszélném a gyerkőccel, hogy elfogyott a tejecske, Anya nem tud többet adni, de van helyette más, pl. valamilyen növényi tej, amit szeret. Tehéntejet nem javasolnék.
      Neked milyen ötleted lenne még?
      Üdv: Orsi

      Törlés
  3. Köszönöm.
    Így gondoltam én is. Zsófinak csak annyit kellett mondanom, hogy "elromlott a cici", és ő megértette, nem csinált belőle gondot.
    Nem gond nekem a szoptatás, én nagyon élvezem. Nem okoz gondot (ellenben a megjegyzésekkel, hogy már ideje lenne...), ez, hogy úgy mondjam, nem igazán érdekel. A kisfiam nagyon igényli. Neki amolyan függőség ez, minden tekintetben.
    Most már próbálom abban alakítani a napokat, hogy csak kétszer cicizik, de ez nem mindig jön össze :)
    Sajnos a növényi tejet nem szereti a kisfiam. Nem igazán jellemző a tehéntej nálunk. Zsófi vizet kapott, és őneki ment helyette. De Nimród elég nehéz ügy minden tekintetben.
    Sajnos ő még a gyümölcsöt is nehezen eszi meg...

    VálaszTörlés