2012. március 25., vasárnap

Ma lencsefőzeléket ebédeltünk. Kókuszzsírban pirított pirospaprikás vöröshagymát tettünk rá, és pirítóssal ettük.

A főzeléket hagyományosan készítettem: hagymát pirítottam kókuszzsíron, felengedtem vízzel, és babérlevelet, sót, köményt, kis majorannát tettem hozzá, és persze a lencsét. Volt még egy kis karalábénk, így azt is belekockáztam.
Amint megpuhult, behabartam. Joya szójás főzőkrémet tettem a kivett főzőlébe és teljes őrlésű lisztet, ezt szűrőn át visszakevertem. A képen Bogi "pózol":-)

2 megjegyzés:

  1. hűha. én még külön-külön se merném ezeket az anyagokat adni- a már nagyobb gyerekeimnek sem, annyira felpuffadnának. nálatok nincs ilyen gond?

    örülök egyébként a blogodnak, szerintem sokat fogok tanulni Tőled!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg, ebben a főzelékben sok a puffasztó elem:-) Nem tudom hogyan, de Boginak meg sem kottyant, mondják egyébként róla, hogy "kötélből van" az idegrendszere, immunrendszere. Jól bírja a hüvelyeseket, de azért számon tartom, hogy hányszor adok neki a héten ilyesmit.
    Hány évesek a gyerekek Nálatok? Kedvenc recept, étel van-e? Örülök ha írsz vega receptet. E-mailem: re.orsi@gmail.com

    VálaszTörlés